24 juni 2015
19:00

Unbyns IF

Referat: Ersnäs IF - Unbyns IF

Vissa matcher vill man bara glömma - det här var en sådan. Vi visste på förhand att det skulle bli tufft eftersom vi hade lite folk borta, inkl våra målvakter. Efter lottdragning (nej inte direkt) så vann Kris lotten att ta målvaktshandskarna. Backlinjen var frv Humlan, Aidan, Peran och Lankan. Adde och Per spelade centralt på mitten med Simon framför. Jens till höger och Tomas till vänster. Martin längst fram. Avbytare: Robbs, Burman och Junior.

Tyvärr får vi inte alls den start vi hoppas i matchen, utan dom kan direkt ta ledningen med ett skott som går över Kris. Inte mycket att säga om egentligen. Men sen har vi en mycket olycklig period där vi egentligen skapar chanserna åt dom och inom 15 minuter har dom en 4-0 ledning. Humlan tar hand om målisrollen och börjar inspirerat med ett par närskottsräddningar och vi har några lägen där vi sånär kan spela oss igenom, men deras mittback är rapp och kan täcka ytorna. Målen rullar in med jämn takt när vi inte kan hålla laget tillräckligt kompakt, mycket beroende på att dom byter positioner och är rörliga på ett bra sätt. I halvlek har vi 8-0, och vi går ut i paus och är mycket besvikna.

I andra försöker vi täta och spela försvar mer kompakt, vilket till att börja med ser mycket bättre ut och även om dom kan göra 9-0, så tar det sen en bra stund innan nåt mer händer. Vi har några halvlägen igen, bla har Martin ett skott i kryssribban. Synd att vi inte kan få in någon boll alls. Mot slutet rinner det in lite bollar när vi inte riktigt orkar. Vi får kort om avbytare eftersom Simon skadar sig i första, och både Junior och Tomas har känningar.

Totalt sett en match där just ingenting fungerar. Vi hamnar ju tidigt i brygga och blir frusrerade. Dom får naturligtvis massor av energi och kan spela ut och fyller på med mycket folk. Svårt att tro att Ersnäs förlorade mot BBK med 7-0 och knappt vann mot Sävast. Men vi gör dom bra också.